Biografie

Deze pagina gaat over mijn muzikale bio. Maar in het kort wat over mijzelf privé. Ik ben sinds 2011 getrouwd met mijn vrouw Margot. Wij hebben geen kinderen. In onze vrije tijd houden we van reizen/vakantie, met vrienden en vriendinnen afspreken, filmpje pakken en uit eten gaan. Daarnaast hou ik van netflixen(oa series als Greys Anatomy en How to get away with murder, maar ook Disney Pixar films), lezen, muziek op spotify luisteren, bloggen en op mijn iPhone pielen. Daarnaast heb ik zo’n 20 uren per week een kantoorbaan, op dit moment op de projectadministratie bij Evides.

Ik ben op 30 juli 1971 geboren in Dordrecht als dochter van een Surinaamse soul zanger (oa soul band Smash ’68) en een Surinaamse gospelzangeres(oa koor Gloria). Muziek zit dus in mijn bloed. Vanaf mijn 6e zing ik in kinderkoortjes in Suriname waar ik van mijn 5e tot mijn 9e woonde. Terug in Nederland zing ik op mijn 9e dankzij mijn tante Eline solo tijdens de kerstfeestviering van de Evangelische Broeder Gemeente (Surinaamse kerkgemeenschap) in Dordrecht. Daarna zing ik met veel plezier in kinderkoren en jongerenkoren. Op mijn 14e, eigenlijk een jaar te jong, mag ik als sopraan lid worden van Surinaams Gospelkoor Gloria uit Rotterdam waar ook mijn vader, moeder en tante Eline in zingen. Met dit koor treed ik onder andere op in Duitsland en Zwitserland. Tijdens de huwelijksceremonie van Gerda Havertong en haar man mocht Gloria voor de live-zang zorgen. Ik volg mijn moeder later naar gospelkoor Excelsis in Rotterdam. In dat koor zingt ook mijn oom Rudy.

Coverbands

Vanaf 1992 ga ik in coverbands zingen. Tierra, First Step, That’s Soul, It’s Getting Noicy, Whoopy and the Nerds, GrooveXL, Brick House, Lady Marmelade en iSoulation zijn enkele van de bandjes waar ik in gezongen heb. Met It’s Getting Noice mocht ik het millennium op 31 december 1999 muzikaal inluiden in Euro Disney Parijs.

Conservatorium

In 1994 heb ik met succes toelatingsexamen gedaan voor het conservatorium in Rotterdam en in Hilversum. Bij allebei werd ik aangenomen maar ik koos op gevoel voor Hilversum. Op het conservatorium werd ik uitgekozen om in januari 1996 met nog 7 andere leerlingen mee te gaan naar Atlanta, Georgia voor een Jazzcongres van een week. Reis, verblijf en zakgeld werden betaald! Een hele mooie onvergetelijke ervaring. In 1998 ben ik afgestudeerd van het conservatorium als zangeres en zangcoach. (Lees ook https://www.patriciafoort.nl/blog-post/opleiding-enof-ervaring-enof-talent/)

Songfestival

In 2003 mocht ik als achtergrondzangeres bij de inzending van Mary Amora meedoen bij het Nationale Songfestival in Ahoy. Het muziek maken heb ik sinds mijn afstuderen gecombineerd met fulltime werken op kantoor. Dit omdat ik bang was voor de financiële onzekerheid als muzikant. Toen ik werkzaam was bij de Rabobank in Hellevoetsluis traden Big Black and Beautiful, waar ik fan van ben, op tijdens een personeelsfeest in 2007. Ik heb een paar cd’s van hen en stond alle liedjes in het publiek mee te zingen. Ik werd daarom door de dames gevraagd of ik op het podium wat mee wilde komen zingen. Dit zonder dat zij mijn achtergrond wisten. Wederom een onvergetelijke ervaring.

Solozangeres

In 2006 ben ik gevraagd om solo tijdens een huwelijksceremonie te zingen. Daardoor heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ook solo optredens gaan verzorgen. Door het hele land en daarbuiten volgden aanvragen. In 2010 heb ik na een persoonlijk voorval mijn angst voor het onzekere opzij gezet en besloten om mijn passie te volgen; vol te gaan voor een muziekcarrière. Op mijn 39e verjaardag op 30 juli 2010 heb ik mij als zangeres en zangcoach in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel in Middelburg. (Lees ook https://www.patriciafoort.nl/blog-post/professioneel-zangeres/)

Super projecten/optredens

Op 18 februari 2017 mocht ik eindelijk na 31 jaar een droom verwezenlijken, een eigen concert in een groot theater. De locatie was theater de Mythe in Goes. En het was een super succes, 422 kaarten waren er verkocht. Meer informatie hierover vindt u op www.patriciafoort.nl/concert-believe
Sinds 2013 zing ik elk jaar tijdens de start van de Delta Ride for the Roses in Goes.  In 2014 en 2019 mocht ik ook tijdens de landelijke Ride for the Roses zingen toen deze in Goes werd gehouden.
Dankzij een optreden mocht ik ik van 2014 tot seizoen 2019/2020 lid zijn van een gospel/soul groep die optredens verzorgen in een pretpark in de winter. In december 2016 mocht ik met gospelgroep New Gospel Sensation XXL gastoptredens verzorgen tijdens de Toppers Kerstshows in Ahoy. Op 21 januari 2017 mocht ik in Hannover(Duitsland) optreden tijdens een feest. Op 9 maart 2017 mocht ik een gastoptreden verzorgen tijdens de theatershow “Discover Berget Lewis” van Lady of Soul Berget Lewis in Schouwburg Middelburg. Op 25 maart 2017 mocht ik een avondvullend soul/jazz optreden met een Amerikaans combo verzorgen in restaurant Lisse in Covington, Kentucky (USA). Op 1 juli 2017 mocht ik zingen op Mallorca(Spanje) tijdens een huwelijksceremonie en diner. Op 15 maart 2018 mocht ik met gospelgroep, en oa de Toppers en Jamai Loman optreden tijdens het personeelsfeest van de Efteling. Op 9 december 2018 heb ik in de Goederenloods in Goes een uitverkocht kerstconcert gegeven. In april 2019 had ik tv opnames voor het nieuwe programma All Together Now , gepresenteerd door Chantal Janzen en Jamai Loman, dat vanaf 3 mei 2019 op RTL4 werd uitgezonden.