[:nl]Professioneel zangeres[:]

[:nl]Op 30 juli 2010 (mijn 39e verjaardag) heb ik mijn eenmanszaak, Patricia Foort Puur Zang, ingeschreven bij de KvK in Middelburg. De beslissing om vol voor de muziek te gaan is niet over een nacht ijs gegaan. Ik heb altijd in bandjes, later solo, gezongen en daar leuk mee bijverdiend. Maar ik had een fulltime kantoorbaan waarmee ik mijn hypotheek en andere vaste lasten mee betaalde. Elke maand wist ik wat er binnen kwam en wat ik uit kon geven. Zekerheid…een woord dat heel belangrijk voor mij is. Mijn moeder was een alleenstaande bijstandsmoeder, dus echt breed hadden we het vroeger niet. Ik heb derhalve altijd als doel gehad om later financieel zeker te zijn.

Onzekerheid

En toch heb ik voor de onzekerheid gekozen. Ik kon eigenlijk nergens qua werk mijn ei in kwijt. Althans niet voor de lange duur. Ik werd op een gegeven moment altijd onrustig en zoekende. Eind 2009 had ik net weer een nieuwe baan toen er iets in mijn leven gebeurde wat mij heeft doen beseffen dat het leven kort is, soms heel kort. Dat heeft mij doen besluiten om niet meer weg te rennen van mijn passie. Mijn angst voor de onzekerheid heb ik zoveel mogelijk opzij gezet. Dat laatste is mijn struikelblok en dat zal het altijd blijven besef ik nu. Als professioneel zangeres word ik er regelmatig aan herinnerd.

Rustiger

Ik heb geen zekerheid per maand qua het aantal betaalde optredens of de hoogte ervan, dus mijn inkomsten zijn niet meer stabiel. De ene maand ben ik daar onzekerder over dan de ander. Maar ik heb eindelijk de baan gevonden die ik tot mijn … wil blijven doen. Niks is heerlijker, vind ik, dan zingen/optreden en daarmee mensen gelukkig maken en laten genieten. Ik word daar ook gelukkig van. En ondanks de onzekerheid ben ik rustiger. De rekeningen gaan helaas natuurlijk door, dus voor de kleine zekerheid en totdat ik wel een stabiel inkomen uit de muziek heb, werk ik ernaast. Maar nu is het dus andersom: Ik ben fulltime met muziek bezig en werk er parttime bij.

large

[:]