Veel gestelde vragen

Uitzonderingen:
-250 euro voor een onversterkt optreden van 30 minuten
-275 euro voor een uitvaart of het zingen tijdens een kerkdienst (u zorgt voor apparatuur en/of begeleiding muzikant)
-350 euro voor een uitvaart, huwelijksceremonie of kerkdienst (inclusief eigen apparatuur)
-675 euro voor een uitvaart, huwelijksceremonie of kerkdienst (inclusief groter apparatuur en geluidspersoon)
Zorginstellingen

Indien u voor dj/geluidspersoon en geschikte geluidsapparatuur zorgt:
-300 euro voor 1 set van 30 minuten,
-350 euro voor 1 set van 45 minuten,
-425 euro voor 1 set van 60 minuten
-475 euro voor 2 sets van 40 minuten,(inclusief pauze van 10 a 15 minuten)

Indien ik voor eigen apparatuur zorg(geschikt tot 100 man circa) en mijn vrouw meeneem als chauffeur en om te helpen sjouwen/opbouwen:
-450 euro voor 1 set van 45 minuten,
-600 euro voor 2 sets van 40 minuten,(inclusief pauze van 10 a 15 minuten, geen pauze muziek)

Indien er een of meer geluidsmensen mee komen plus diens groter apparatuur:
-tussen de 700 euro en 1000 euro

Indien het openbare optredens betreft:
-250 euro voor 1 set van 30 minuten excl. apparatuur
-325 euro voor 2 sets van 40 minuten excl. apparatuur
-350 euro voor 3 sets van 40 minuten incl. eigen apparatuur,(inclusief 2 maal pauze van 10 a 15 minuten, geen pauze muziek)
-675 euro voor 3 sets van 40 minuten incl. groter apparatuur en geluidspersoon, (inclusief 2 maal pauze van 10 a 15 minuten)

Alle prijzen zijn exclusief 0,50 euro per km reiskostenvergoeding. De eerste 100 kilometer vanaf Goes tellen niet mee.

NB De prijzen zijn exclusief eventuele vergoeding wachttijd en 9% btw voor btw-plichtigen.

Bij optredens waarbij vliegtickets en/of overnachting nodig is, is de prijs in overleg en op aanvraag.
Bij tv opnames en/of optredens met een groep of koor is de prijs in overleg.


Ik word het meest gevraagd voor een swingende optreden van 1 keer 45 minuten. Een optreden om iedereen op de dansvloer te krijgen. Geluidsapparatuur is dan meestal door opdrachtgever verzorgd in de vorm van een dj.
Maar standaard mogelijkheden zijn: 30 minuten(ongeveer 8 liedjes), 45 minuten(ongeveer 13 liedjes) of 2 sets van 40 minuten.
In bepaalde gevallen ook 3 sets van 40 minuten. En in zeer uitzonderlijke gevallen meer sets.
De laatste tijd word ik ook veel gevraagd voor hele kleine gelegenheden waarbij ik een circa 30 minuten onversterkt optreden geef.

Voor een  huwelijkceremonie, uitvaartdienst en kerkdienst gelden uiteraard andere lengtes.


Voor een verjaardag, huwelijksjubileum, bruiloft en andere particuliere gelegenheden. Bij u thuis, op het strand, in een tuin, in een schuur, op een kleine of grote podium, buiten, binnen, in een zaal, in het buitenland etc. Ook ben ik te boeken voor zakelijke gelegenheden zoals in zorginstellingen en tijdens bedrijfsrecepties.


Ik kan voor apparatuur zorgen als er geen apparatuur aanwezig is.

Maar als er een dj of geluidsapparatuur aanwezig is, kan ik naar alle waarschijnlijkheid mijn optreden over dat apparatuur doen.

Benodigde apparatuur: usb speler of audio aansluiting voor ipod, zangmicrofoon, mengpaneel, speakers.

NB Er moet altijd iemand met verstand van het apparatuur aanwezig zijn om deze te bedienen tijdens mijn optreden. Indien dit niet het geval is kan het zijn dat mijn optreden ter plaatse niet doorgaat of dat ik het optreden zal staken.


Helaas blijft dit virus nog wel even onder ons. Ik hou mij zo goed mogelijk aan de tijdens het optreden door de opdrachtgever
gehanteerde regels. Ik werk echter niet met een spatscherm of mondkapje vlak voor mijn optreden. Een spatscherm maakt een optreden voor mij te afstandelijk. En door een mondkapje krijg ik een droge keel en last van mijn neus wat niet wenselijk is als ik nog moet zingen.
Verder ben ik gevaccineerd en heb ik onlangs(ik schrijf dit 4 januari 2022) Corona gehad dus is een booster voor mij nog niet mogelijk. Het maakt voor mij verder niet uit of gasten of opdrachtgever gevaccineerd of niet gevaccineerd zijn. En ook niet waarom wel of niet. Datzelfde respect krijg ik graag terug.


Afstand is voor mij geen probleem. De meeste aanvragen en boekingen die ik binnen krijg zijn voor optredens in Amsterdam, Maasdijk, Utrecht en Overijssel. Tevens heb ik optredens mogen doen op Texel, in België en in Duitsland. Er komt dan natuurlijk wel reiskostenvergoeding en soms verblijfskosten bij.


Graag!! Ik reis heel graag en zie graag andere landen. Dus als ik dit kan combineren met een optreden, kom maar op! Ik heb een optreden mogen verzorgen op Lesbos, Mallorca en in Kentucky(Verenigde Staten). Ik droom dus van meer optredens ver weg. Op een cruiseschip in de Bahama’s bijvoorbeeld. Of op een strand op Curaçao. Of in een hotel in Suriname waar mijn roots liggen. Of een mooie locatie in Zwitserland of Oosterrijk. Maar ook in Duitsland of Frankrijk of België of Spanje of voor het Koninklijk paar in hun huis in Griekenland. Dromen.
Er komen dan natuurlijk reiskosten, vliegtickets en/of verblijfskosten bij.

 

NB Indien er vliegtickets en/of hotelverblijfskosten nodig zijn is de prijs op aanvraag en gelden de prijzen op de contactpagina niet.


Jullie hebben zeker inspraak in de nummers die ik uit mijn repertoire of eventueel buiten mijn repertoire zal brengen. Indien het nummers buiten mijn repertoire betreft, moeten het wel nummers zijn die passend zijn bij mij, mijn stem en mijn repertoire( oa muziek van Tina Turner, Aretha Franklin, The Trammps, Earth Wind and Fire, maar ook Whitney Houston, Adèle, Eva Cassidy en Randy Crawford)


Als er al apparatuur aanwezig is of semi a capella, hoeft u alleen voor drinken (Spa blauw/water zonder bubbels en jus d’orange) te zorgen en eventueel een (ver)kleedruimte. Als ik voor groter apparatuur moet zorgen: gewoon stroom (hoeft geen krachtstroom te zijn), wat te drinken, goede bereikbaarheid van de locatie in verband met uit en inladen van apparatuur en genoeg vierkante meters om het apparatuur te plaatsen.


Ik heb 1 vaste goede doel waar ik altijd gratis voor zing, dat is de Delta Ride for the Roses. Daarnaast zal ik bijna altijd om een gage vragen. Dit omdat zingen voor mij geen hobby is, maar mijn beroep en ik daar, net als u met uw werk, mijn vaste lasten en belastingen van moet betalen. Maar voor verzorgingstehuizen zing ik tegen gereduceerde prijs. Bij openbare optredens, vraag ik ook iets minder qua gage, omdat deze optredens mij reclame op leveren. En ik kan er potentiële klanten bij uitnodigen.
Maar wilt u dat ik voor een zieke familielid kom optreden of heeft u een ander goed doel, stuur mij een mail of neem telefonisch contact met mij op. Samen komen wij er vast wel uit.


Ik kan zeker met een gospelgroep komen optreden. Kijk hiervoor op Gospelgroep.Natuurlijk kan dat. Zeker als er al apparatuur staat doordat er al een dj is bijvoorbeeld, is de verrassing groter. Als ik echter ook het apparatuur moet verzorgen, moet er wel door mijn geluidsman opgebouwd worden van te voren. Indien er maar circa 20 gasten zijn, kan ik ook een onversterkt optreden van 30 minuten verzorgen. Dan kan iemand de accu speaker neerzetten en kan ik al zingend aan komen lopen. Alle informatie hierover vindt u op onversterkt


Sommige nummers zijn bij een mooie akoestiek in bijvoorbeeld een kerk geschikt voor een a capella optreden. Maar de meeste optredens doe ik graag met apparatuur. Ik kan bij een klein gezelschap van circa 20 mensen wel een optreden van 30 minuten verzorgen waarbij enkel de muziek versterkt wordt. Meer informatie hierover op onversterkt


Voorbeeld 2 sets van 40 minuten binnen 2 uren. Men denkt vaak dus 1 uur en 20 minuten zingen in totaal. Maar deze prijs is niet alleen voor de twee maal 40 minuten die ik zing. Ik ben namelijk in totaal 3 uren en 30 minuten ongeveer aanwezig op de locatie zelf inclusief opbouw en afbouw. (Als er al apparatuur is 2 uren en drie kwartier) Daarnaast heb ik minstens 3 uren muziek en ander voorbereidingstijd. Minimaal 1 uur en 30 minuten voor aankleden ed, reistijd en voor inladen/uitladen. Plus tijd voor de administratie waaronder de correspondentie met klant, maar ook voor de aangifte btw en inkomstenbelasting. En omdat ik zzp’er ben/een eenmanszaak heb besteed ik de aangifte van mijn belastingen uit aan een kantoor. Daarnaast heb ik net als iedereen natuurlijk dezelfde kosten zoals telefoon, internet, gas/electriciteit/water, hypotheek en dergelijke.
In een uurtarief van iemand die in loondienst is, zit oa WW, pensioenopbouw, ziektegeld, vakantiegeld, verlofuren, arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarnaast krijgt men vaak ook kilometervergoeding woon-werk.
Deze opvang wordt ook uit de prijs per optreden gehaald.
zie voor meer inzicht ook mijn blog https://www.patriciafoort.nl/blog-post/pro-deo/