[:nl]De tekst is niet alleen de titel [:]

[:nl]Iiiii will always love you. Whitney zong het mooie lied van Dolly Parton zo mooi. En velen zingen het nu nog steeds regelmatig. Een hele mooie zin. En wat denken jullie van Stay with me. Ook zo’n mooie zin van Sam Smith. Someone like you is ook zo’n mooie titel, maar deze is van Adele en dan weet je eigenlijk direct dat het geen liefdesverklaring is, want Adele schrijft tot op heden enkel over liefdesverdriet. En toch krijg ik vaak de vraag of ik deze nummers wil zingen tijdens een huwelijksceremonie of receptie. En dan zeg, wat ik nu ook zeg, luister eens goed naar de tekst. I will always love you gaat over het verlaten van je geliefde. Stay with me gaat over een one night stand. Someone like you gaat over het vinden van iemand anders. Soms is een titel dus heel mooi qua romantisch verhaal, maar is de hele tekst van een lied dat niet. Luister dus goed naar een tekst als je liedjes uit kiest voor een speciale gelegenheid.

Muziek voor een huwelijksceremonie

Maar wat voor muziek moet je kiezen voor je huwelijksceremonie? Allereerst niks moet. Je mag veel kiezen. Zijn jullie fan van Kiss of Guns and Roses..kies een nummer van hun. Het is jullie dag, jullie moment, dus kies wat bij jullie past. Maar soms moet je helaas wel rekening houden met een kerk als je daar je huwelijksmis houd of met de pater ervan. Onlangs wilde een bruidspaar dat ik het het lied Let’s get Loud zong als laatste nummer van het kerkelijk gedeelte, maar de pater wilde liever een gelovig nummer. Dat werd dus Oh happy day. En in sommige kerken mag er geen muziek van cd gespeeld worden maar wel live zang. Op sommige locaties mag je buiten geen speakers plaatsen, wel binnen en mag er wel akoestische(gitaar en zang of piano en zang) muziek gebracht worden. Dus vraag altijd goed na wat wel en wat niet mag om teleurstellingen te voorkomen bij de keuze van je locatie in combinatie van muziek.

Goede vervanger van de echte artiest

Ik ben niet objectief. Ik zing namelijk sinds 2006 ook tijdens huwelijksceremonies en recepties. In stadhuis, kerk of een andere mooie bij het bruidspaar passende locatie. Dus ik zal altijd zeggen dat live muziek tijdens een ceremonie veel mooier en sfeervoller is dan een cd op (laten) zetten. En het wordt ook steeds meer gedaan. Er is dus veel meer keuze dan vroeger. Je hebt zangers/zangeressen die met piano of gitaar komen. Soms solo, soms in duo. Ikzelf ben zangeres met een tape/orkestband. De instrumentale(zonder zang) muziek staat dus op usb-stick in mijn geval en ik zing live mee met de muziek. Nog mooier zou het natuurlijk zijn als de artiest zelf op jullie bruiloft live zou komen zingen, maar zie ons als een goede (en goedkopere) vervanger van die artiest.
Zoals ik al zei is er er veel meer keuze dan vroeger. Goede live muziek kan je ceremonie en/of receptie extra speciaal maken en eraan bijdragen dat jullie aanwezige gasten jaren later nog met veel plezier aan jullie mooie dag denken.

[:]