[:nl]Niet bekend van tv?[:]

[:nl]Ik ben eind 2006 als solozangeres begonnen. Maar ik zing al sinds mijn 6e. Eerst in kinderkoren, jeugdkoren en later in Surinaamse Gospelkoren. En nog later in coverbands. Iemand vroeg mij of ik een paar liedjes wilde zingen tijdens haar huwelijksceremonie. Dat was denk ik in 2005. Dat was leuk , maar ook best eng om te toen. In 2006 dacht ik, laat ik het gewoon proberen. Naast het zingen in mijn band. Dus een avondvullend test optreden gedaan in het restaurant van mijn toenmalige schoonzus en zwager. Mijn toenmalige vriend was mijn geluidsman en we hadden apparatuur gehuurd. Het was eng, maar het ging goed. Totaal niet te vergelijken met de kwaliteit van mijn optredens nu, maar mensen waren enthousiast en ik ook. Zo is mijn solo carrière bijna 10 jaar geleden begonnen.

The voice of Holland

Regelmatig…zeeeer regelmatig krijg ik de vraag waarom men mij niet van tv kent en waarom ik niet mee doe met tvoh. In het begin lachte ik dan verlegen en zei dank je wel voor het compliment. Nu ben ik opener…ik heb het 3 keer geprobeerd: 2010, 2011 en 2013. Heel leuk en grappig om dan de verraste gezichten te zien. Ik heb dus 3 keer voor de voorselectie jury gestaan. Die jury bestaat uit onbekende mensen van Talpa en zangdocenten. En er staat ook een camera. Je zingt 1 stukje uit een lied acapella (zonder muziek of ,als je jezelf kunt begeleiden op een instrument, met begeleiding) Soms mag je nog een stukje uit een tweede lied zingen. En dan zeggen ze dank je wel en je mag gaan.  ? Wat er gebeurd als je wel door deze ronde komt weet ik dus niet, ik heb wel van een collega zangeres gehoord die deze ronde overleefd had dat er dan nog een voorselectie ronde is. Maar ik kreeg na weken een standaard mail die naar velen gestuurd was dat ik niet door was. Je krijgt helaas geen reden. End of my story at TVOH. Ik zeg dus maar tegen mensen dat ik niet de type ben die ze zoeken.

Meer optredens

De reden dat ik met TVOH wilde meedoen is om naamsbekendheid te krijgen waardoor ik meer optredens zou krijgen. Als je bekend bent van tv via dit soort programma’s gaan er ineens deuren open die altijd gesloten waren. Dat wilde ik ook. Die deuren zou ik nog graag geopend zien, maar nu kan ik wel alle optredens doen die ik zelf wil. Ik heb de controle erover. Als ik door zou zijn naar de blind auditions op tv had ik die controle uit handen moeten geven. En ik ben een controlefreak hahaha. Ik volg nu mijn eigen pad en ik ga er zelf voor zorgen dat bepaalde deuren open gaan die nu nog gesloten zijn.

[:]