[:nl]Geen concertganger[:]

[:nl]Ik ga eigenlijk bijna nooit naar concerten. Dat vinden sommige mensen raar, daar ik zelf zangeres ben. Maar ik wil het gezicht van een artiest kunnen zien. En ja, tegenwoordig heb je schermen, dus krijg je de artiest groot in beeld. Maar niet altijd op de momenten dat ik ze juist wil zien. En dan vind ik het zonde om veel geld uit te geven om op een plaats te zitten waarbij je de artiest alleen maar kunt zien als je door het schermpje van je telefoon, een verrekijker of op het scherm kijkt. Ik ga dan liever naar een kleine zaal of naar het theater. Daar voel ik mij prettiger en heb ik het gevoel dat ik ook echt naar de muziek kan luisteren en kan genieten.

Uitzonderingen

Maar voor sommige artiesten maak ik een uitzondering. Ik heb altijd gezegd dat als Barbra Streisand naar Nederland zou komen, ik daar bij wilde zijn. Toevallig zei ik dat nog tegen mijn vrouw in 2013 toen we op vakantie waren in New York en in Brooklyn rondreden. En een maand later kwam ineens het bericht op facebook dat zij naar Nederland zou komen in juni 2013. En het is mij gelukt om kaartjes te kopen. Fantastisch was het. Duur en we zaten niet op superplaatsen, maar het was het echt waard. Een andere artiest die ik heel graag wilde zien, was Adèle. Die kwam dit jaar juni ook in Antwerpen, wat dichterbij mijn woonplaats Goes is, dus ook daarvoor een poging gedaan vorig jaar voor kaartjes. En warempel ook gelukt! En nog top plaatsen ook. Wat was dat…super. :-)Ik ben nu, een maand later, nog aan het nagenieten. Dat zijn de enige 2 concerten waar ik ooit heen geweest ben. Oh ja, ik zou in 2013 naar Anouk gaan in het Gelderdome, maar wij waren al ter plaatse toen het bericht kwam dat ze ziek was. Dus helaas geen concert van Anouk. En we zijn in 2015 naar de Ladies of Soul gegaan voor de sfeer en lekkere muziek. Als Bette Midler, Aretha Franklin en/of Mary J Blige deze kant op komen, zal ik zeker ook proberen kaartjes te kopen.

Eigen concert

En nu ben ik bezig met het voorbereiden voor mijn eerste eigen concert in een theater volgend jaar. Heel spannend dus, want ik ga doorgaans naar klanten toe en nu vraag ik mensen om een kaartje te kopen om naar mij te komen kijken. Het is iets dat ik altijd al heb willen doen, maar nooit gedurfd heb. Stel dat er niemand kaartjes koopt? Maar we gaan het gewoon doen. Met een live band en een gospelkoor lekkere muziek brengen voor een zaal met mensen die echt naar mij komen kijken. Hoe zal dat voelen….

[:]