Veel gestelde vragen

Ik word het meest gevraagd voor een swingende optreden van 1 keer 60 minuten. Een optreden om iedereen op de dansvloer te krijgen. Geluidsapparatuur is dan meestal door opdrachtgever verzorgd in de vorm van een dj.
Maar mogelijke duur van mijn optreden is: 30 minuten(ongeveer 8 liedjes), 40 minuten(ongeveer 11 liedjes), 60 minuten(ongeveer 16 liedjes) of 2 sets van 40 minuten. Indien ik met mijn vaste geluidsman en diens apparatuur optreed, is ook 3 sets van 40 minuten binnen 3 uren mogelijk.
Voor een  huwelijkceremonie, uitvaartdienst en Serenade optreden gelden andere lengtes.

Load More


De kosten zijn 275 euro voor 1 set van 30 minuten, 285 euro voor 1 set van 40 minuten en 325 euro voor 1 set van 60 minuten. Voor 2 sets van 30 a 40 minuten is de prijs 425 euro. Voorwaarde is dat u voor een dj/geluidsman en geschikte geluidsapparatuur zorgt.

Als ik zelf voor apparatuur en geluidsman moet zorgen, liggen de kosten voor 1 tot 3 sets tussen de 675 en 875 euro.
Openbare optredens: 1 set van 40 minuten kost 525 euro, 2 sets van 40 minuten kost 600 euro, 3 sets van 40 minuten is 675 euro.

Alle prijzen zijn exclusief 0,30 euro per km reiskostenvergoeding. NB bij optredens binnen de Bevelanden, Walcheren, Schouwen-Duiveland, Kapelle, Borsele, Reimerswaal, Tholen, Bergen op Zoom, Moerdijk, Klundert, Woensdrecht, Hoogerheide en mijn geboorteplaats Dordrecht wordt geen reiskostenvergoeding berekend. De prijzen zijn exclusief eventuele vergoeding wachttijd, eventuele verblijfskosten(bijv bij optredens op de Waddeneilanden of in het buitenland) en btw voor btw-plichtigen.

Uitzondering optredens in zorginstellingen en serenade optredens.

Load More


Voor een verjaardag, huwelijksjubileum, bruiloft en andere particuliere gelegenheden. Bij u thuis, op het strand, in een tuin, in een schuur, op een kleine of grote podium, buiten, binnen, in een zaal, in het buitenland etc. Ook ben ik te boeken voor zakelijke gelegenheden zoals in zorginstellingen en tijdens bedrijfsrecepties.

Load More


Als u er zeker van wilt zijn dat alle apparatuur aanwezig is voor mij om een goed optreden neer te zetten, neem ik graag mijn geluidsman en zijn apparatuur mee. Maar als er een dj aanwezig is, kan ik naar alle waarschijnlijkheid mijn optreden over diens apparatuur doen.

Benodigde apparatuur: usb speler, zangmicrofoon, mengpaneel, krachtige speakers.

NB Er moet altijd iemand met verstand van het apparatuur aanwezig zijn om deze te bedienen tijdens mijn optreden. Indien dit niet het geval is kan het zijn dat mijn optreden ter plaatse niet doorgaat of dat ik het optreden zal staken.

Load More


Afstand is voor mij geen probleem. De meeste aanvragen en boekingen die ik binnen krijg zijn voor optredens in Amsterdam, Maasdijk, Utrecht en Overijssel. Tevens heb ik optredens mogen doen op Texel, in België, in Duitsland, op Mallorca, op Lesbos en in Amerika. Er komt dan natuurlijk wel reiskostenvergoeding en soms verblijfskosten bij.

Load More


Jullie hebben zeker inspraak in de nummers die ik uit mijn repertoire of eventueel buiten mijn repertoire zal brengen. Indien het nummers buiten mijn repertoire betreft, moeten het wel nummers zijn die passend zijn bij mij, mijn stem en mijn repertoire( oa muziek van Tina Turner, Aretha Franklin, The Trammps, Earth Wind and Fire, maar ook Whitney Houston, Adèle, Eva Cassidy en Randy Crawford)

Load More


Als er al apparatuur aanwezig is, hoeft u alleen voor drinken (Spa blauw/water zonder bubbels en jus d’orange) te zorgen en eventueel een (ver)kleedruimte. Als ik voor apparatuur moet zorgen: gewoon stroom (hoeft geen krachtstroom te zijn), wat te drinken, goede bereikbaarheid van de locatie in verband met uit en inladen van apparatuur en genoeg vierkante meters om het apparatuur te plaatsen.

Load More


Ik heb 1 vaste goede doel waar ik altijd gratis voor zing, dat is de Delta Ride for the Roses. Daarnaast zal ik bijna altijd om een gage vragen. Dit omdat zingen voor mij geen hobby is, maar mijn beroep en ik daar, net als u met uw werk, mijn vaste lasten en belastingen van moet betalen. Maar voor verzorgingstehuizen zing ik tegen gereduceerde prijs. Bij openbare optredens, vraag ik ook iets minder qua gage, omdat deze optredens mij reclame op leveren. En ik kan er potentiële klanten bij uitnodigen.
Maar wilt u dat ik voor een zieke familielid kom optreden of heeft u een ander goed doel, stuur mij een mail of neem telefonisch contact met mij op. Samen komen wij er vast wel uit.

Load More


Ik kan zeker met een gospelgroep komen optreden. Kijk hiervoor op Gospelgroep.

Load MoreNatuurlijk kan dat. Zeker als er al apparatuur staat doordat er al een dj is bijvoorbeeld, is de verrassing groter. Als ik echter ook het apparatuur moet verzorgen, moet er wel door mij opgebouwd worden van te voren. Indien er maar maximaal 20 gasten zijn, kan ik ook een semi-a-capella optreden van 15 minuten verzorgen. Alle informatie hierover vindt u op https://www.patriciafoort.nl/serenade/

Load More


Sommige nummers zijn bij een mooie akoestiek in bijvoorbeeld een kerk geschikt voor een a capella optreden. Maar de meeste optredens doe ik graag met apparatuur. Ik kan bij een heel klein gezelschap van maximaal 20 mensen wel een optreden van 15 minuten verzorgen waarbij enkel de muziek versterkt wordt. Meer informatie hierover op https://www.patriciafoort.nl/serenade/

Load More


Voorbeeld 2 sets van 40 minuten binnen 2 uren. Men denkt vaak dus 1 uur en 20 minuten zingen in totaal. Maar deze prijs is niet alleen voor de twee maal 40 minuten die ik zing. Ik ben namelijk in totaal 3 uren en 30 minuten ongeveer aanwezig op de locatie zelf inclusief opbouw en afbouw. (Als er al apparatuur is 2 uren en drie kwartier) Daarnaast heb ik minstens 3 uren muziek en ander voorbereidingstijd. Minimaal 1 uur en 30 minuten voor aankleden ed, reistijd  en voor inladen/uitladen. Plus nog tijd nodig voor de administratie. En belastingen oa btw want het is een eenmanszaak/ik ben zzp’er. Daarnaast heb ik natuurlijk dezelfde kosten zoals hypotheek en dergelijke als iedereen.
In een uurtarief van iemand die in loondienst is, zit oa WW, pensioenopbouw, ziektegeld, vakantiegeld, verlofuren, arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarnaast krijgt men vaak ook kilometervergoeding woon-werk.
Deze opvang wordt ook uit de prijs per optreden gehaald.
zie voor meer inzicht ook mijn blog https://www.patriciafoort.nl/blog-post/pro-deo/

Load More