[:nl]Mooie stem[:]

[:nl]Ik heb een mooie warme soulvolle stem. Althans dat hoor ik regelmatig van klanten. Maar eigenlijk is alles wat ik doe smaakgevoelig. Ik krijg heel veel klanten uit mond tot mond reclame. Of klanten die mij herhaaldelijk boeken. ;-)Zij hebben smaak. Hahaha. Maar er zijn ook mensen die een paar seconden op mijn site blijven, luisteren naar mijn demo’s en weer weg klikken. Ik ben niet wat zij zoeken. Ook zij hebben smaak, ik ben alleen niet hun smaak. Dat is nou het lastige van werk vinden als muzikant of zangeres. Dat je niet geboekt wordt, betekent niet dat je slecht bent. Het betekent dat jij niet bent wat men zoekt of er is geen klik. Dat laatste kan ook van mijn kant zo zijn hoor. Mensen komen wel eens bij mij thuis of elders luisteren en kennismaken. En soms praat ik met mensen en voel ik hen niet. Meestal is het gelukkig ook andersom zo, en boeken ze mij dan ook niet.

 

Lastig

Maar mijn vak is dus lastig in te schalen. Ik heb geen moet je kopen of in huren om te overleven product of dienst, ik heb echt een dienst die leuk is om erbij te hebben, maar niet noodzakelijk. Althans dat is ook weer verschillend. Ik vind dat goede muziek noodzakelijk is om een top feest te hebben. Alleen de invulling daarvan… En dan zijn we als muzikant ook nog eens allemaal uniek en is het sowieso altijd appels met peren vergelijken. Dus komt het neer op smaak en prijs. En de waarde, daar hebben we dat woord weer, die iemand eraan hecht. Sommige mensen vinden muziek zo belangrijk dat ze bij wijze van spreken een professionele dj en een live act (band, zanger, zangeres, saxofonist, violist etc) inhuren. Voor anderen is muziek ondergeschikt, dus laten ze de buurjongen voor een paar tientjes wat liedjes draaien tijdens hun feest op zijn zojuist gekochte draaitafel. Sommige mensen vinden een dj voldoende, anderen vinden een dj niks en willen echt een complete live band van 8 man. Smaak en waarde dus. Daar begint het volgens mij mee, de prijs komt daarna wel. Althans bij de doelgroep waar ik mij als professionele zangeres op richt.

 

Verkopen

Dus hoe verkoop ik mijzelf dan. Tja, dat is dus een zoektocht die ik elke dag afleg. Hoe zorg ik ervoor dat mijn potentiĆ«le klant mij vind. Ja bij optredens verkoop ik mijzelf door te zingen en op te treden. En daarbij visitekaartjes uit te delen en reclame te maken. Althans als ik mijzelf niet verlegen/terughoudend opstel. Dat gaat ook steeds beter. Daarna komt dan de mond tot mond reclame. Maar nieuwe klanten vinden is dus het lastige aan mijn vak vind ik. En een grote uitdaging. Want het is ook heel leuk als je een manier vind om nieuwe klanten aan te trekken. Ik kan niet netwerken, althans ik ben er niet goed in. Dat vind ik echt knap van concullega’s en andere zzp’ers. Zij stappen gewoon op mensen af en doen hun ding. Respect! Op dit moment richt ik mij veel op juiste zoekwoorden vinden zodat ik gevonden word op google en andere advertentie sites. Maar mijn zoektocht naar nieuwe passende wegen om mijzelf te verkopen blijft.[:]