10 jaar professioneel zangeres

Wat heb ik in die 10 jaar over mijzelf geleerd? Ik gaf aan zo’n 10 leerlingen per week les hier in Goes en wilde dit zelfs nog gaan uitbreiden toen. Zo’n 4 jaar geleden ben ik gestopt met zangles geven. Het gaf mij geen energie meer en ik vind zelf zingen veel leuker.

Ik stond tijdens de beginjaren veel op trouwbeurzen. Iets wat ik nu niet meer zou doen, want ik voelde mij er nooit echt op mijn gemak. Ik heb tijdens mooie ceremonies mogen zingen. Ook op mooie locaties in Nederland (o.a. Kerk op Texel en een mooie tuin in Limburg), in België en op Mallorca gezongen. Maar een receptie of feest tijdens een verjaardag of huwelijksjubileum is meer mijn ding qua optreden.

In een bar past de muziek die ik zing doorgaans niet heb ik gemerkt, maar daar word ik dan ook niet gevraagd. Mijn stem is niet al te zacht, dus voor in een restaurant echt als achtergrond zodat mensen kunnen eten en met elkaar kunnen kletsen word ik ook niet veel gevraagd. En daar het horen van ‘mag het zachter’ niet fijn is als ik mezelf al bijna niet hoor, heb ik daar ook vrede mee. Op een camping of in een restaurant als het niet (te) zacht hoeft..heerlijk!

De moeilijkste maar ook mooiste optredens die ik mag doen is tijdens een uitvaart. De nabestaanden zitten in een moeilijke periode maar zijn toch zo dankbaar tijdens en na zo’n dienst.

En wat ik niet gedacht had, is dat ik het heerlijk vind om voor senioren in tehuizen te zingen. Mijn repertoire is niet het geijkte voor deze doelgroep, maar de dankbaarheid en hun reactie is zo mooi. Ze genieten echt ook al verstaan ze de Engelse liedjes niet. En als ze dan hopen dat je snel weer komt, dan weet ik dat ik het goed doe.

Mijn repertoire is na 10 jaar echt enkel gevuld met liedjes die ik graag zing en leuk vind. Zie https://www.patriciafoort.nl/repertoire-feest-receptie-ceremonie/ Deze 10 jaar heeft mij gevormd en gemaakt tot de zangeres die ik nu ben. 10 jaar geleden was ik meer verlegen en schuchter op het podium. De afgelopen 10 jaar ben ik mij steeds prettiger gaan voelen alleen op het podium. Ik zeg podium, maar ik wil juist het liefst geen podium als dat kan want dan ben ik bang dat ik al dansend van het podium val?. Waar ik over 10 jaar graag naar terug kijk…geen idee. Ik ben tevreden over wat ik tot nu toe heb bereikt. Maar als ik dan toch mag dromen: Nog meer optredens in het buitenland (Ik ga graag weer naar Amerika, op dit moment loopt er nog een optie om op te gaan treden in Genève, maar andere landen graag), de toppers in 2016 was supertof om te doen dus graag weer, nog een groot concert in de Mythe of wellicht een andere grote zaal, zingen voor koning Willem-Alexander en koningin Maxima, een jazz/Soul combo…Zoveel dromen. Maar dingen komen vaak gewoon op mijn pad, dus ik kijk er naar uit wat er komt. Wat er nu in elk eerst gaat komen is een jubileumconcert op zondagmiddag 14 juni in Slot Oostende in Goes https://www.eventbrite.nl/e/tickets-10-jarig-jubileum-zangeres-patricia-foort-89287632713?aff=ebdshpfsecondarybucket

Op naar de volgende 10 jaar.